Новини

Удостоверенията за 2022 г. ще се издават във формат .pdf

Удостоверенията за 2022 г. ще се издават във формат .pdf

Създадена на: 06/12/2021


Във връзка с решение на Управителния съвет на КИИП от 29.10.2021 г. Ви информираме, че удостоверенията за 2022 г. ще се издават във формат .pdf  и ще се разпращат от Регионалните колегии на техните членове на регистрираните им ЛИЧНИ имейл адреси. Няма да се изпращат удостоверения на имейл адреси на фирми-работодатели, дори плащането на членския внос да е осъществено от тях!

  • Член на КИИП, който не е регистрирал или е променил своя имейл адрес трябва да отиде в офиса на съответната Регионална колегия, където да попълни анкетна карта, декларация за лични данни и регистрира ЛИЧЕН имейл адрес. След попълване на документите РК ще му предаде удостоверението по електронен път на ЛИЧНИЯ имейл адрес.
  • Анкетната карта може да бъде попълнена и изпратена от проектанта по електронен път, но трябва да бъде подписана от него с електронен подпис. Анкетната карта ще му бъде изпратена от РК във word формат след негово искане по имейл.
  • Член на КИИП, който не желае да получи удостоверението си по електронен път (на имейл адрес) трябва да отиде в офиса на съответната РК, където да попълни анкетна карта и декларация за лични данни. След попълване на документите РК ще му предаде удостоверението на хартия (черно-бяло копие).

 

ВАЖНО: Създаденият .pdf файл е подписан  с електронен подпис от Председателя на 

                  УС на КИИП и по ЗЕДЕП представлява цифров оригинал. 

                  Ако документът бъде манипулиран, електронният подпис се деактивира